Tüntetőket öltek

Szerencseszám? Április 13-án kezdődik az új Mubarak-per

Április 13-án kezdődik az új bírósági eljárás Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök, egykori belügyminisztere és tanácsadói ügyében - közölte vasárnap a MENA helyi hírügynökség.

2013.03.03 12:53MTI

A bíróságnak azt kell vizsgálnia, ki a felelős azért, hogy a két évvel ezelőtti, Mubarak bukásához vezető megmozdulások idején karhatalmisták nagy számú békés tüntetőt öltek meg.

Mubarakot és Habíb el-Adli belügyminisztert tavaly egy bíróság életfogytiglani börtönre ítélte. Az egyiptomi fellebbviteli bíróság azonban idén január 13-án új eljárást rendelt el. Ennek időpontját nevezte meg most Szamir Abu el-Maati, a fellebbviteli bíróság vezetője.

A korábbi perben Mubarak védői azt állították, az elnöknek nem volt tudomása a 2011 februári megmozdulásokon történtekről. Egy tényfeltáró bizottság ugyanakkor idén január elején kiderítette, hogy Mubarak egy titkos tévécsatornán, egyenes adásban nézte a bukásához vezető forradalom eseményeit. Mintegy kilencszázan haltak meg a megmozdulásokban.

A 84 éves volt államfőt jelenleg egy katonai kórházban kezelik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.