Autó és lavina

Hóvihar tombolt Japán északi részén - többen meghaltak

Öt ember meghalt Japánban a Honsú-fősziget északi részén és a Hokkaidó szigeten tomboló hóviharokban - közölték vasárnap a hatóságok.

2013.03.03 08:12MTI

Egy anya három gyermekével autójával elakadt a hóviharban Hokkaidón. A szélsőséges időjárás miatt nem tudták elhagyni járművüket, a rendőrség megállapítása szerint halálukat széngáz-mérgezés okozta. A helyi lakosok ugyan riasztották a mentőalakulatokat, de két órába telt, hogy odaérjenek, amikor már már késő volt.

Ugyancsak Hokkaidón egy férfit és kilencéves gyermekét lavina temette be. A férfinek sikerült gyermekét kimenteni, de az ő teste annyira kihűlt, hogy a kórházban meghalt. Két férfit is eltűntként tartanak nyilván a területen.

A rendkívüli időjárásban kisiklott a Sinkanzen gyorsvonat is Akita prefektúrában. Feltehetően a sínekre lerakodott hatalmas mennyiségű hó okozta a balesetet. A vonaton 130 ember tartózkodott, de senki sem sérült meg.

A tomboló hóvihar miatt Japán északi részén több kilométeres közlekedési dugók alakultak ki, és több mint 1700 épületben nincs áramellátás.

Kép: Asahi


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.