17 millió euró

Életfogytig tartó börtön sikkasztásért - görög városvezetőknek

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek szerdán három görög városvezetőt, mert 1999 és 2008 között 17 millió eurót sikkasztottak el Theszaloníki (Szaloniki) költségvetéséből.

2013.02.27 17:31MTI

Az elítéltek között van Vaszilisz Papajeorgopulosz volt polgármester, aki egykor a görög kormányban is helyet kapott államtitkárként, valamint az önkormányzat főtitkára és kincstárnoka. A második legnagyobb görög város volt polgármestere tagadta bűnösségét. "Néhányan e teremben rossz lelkiismerettel fognak meghalni" - mondta az utolsó szó jogán.

Mint a perben kihallgatott tanúk elmondták, az önkormányzat illetékesei módszeresen elsikkasztották az adóbevételeket és az önkormányzati alkalmazottak nyugdíjjárulékát. A pénz egy része Papajeorgopulosz pártja, a konzervatív Új Demokrácia szaloniki alapszervezetének a kasszájába került.

Két másik városi tisztségviselő 10, illetve 15 év börtönbüntetést kapott, de az ő esetükben a fellebbezés elbírálásáig felfüggesztették a végrehajtást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.