A kóbor macskák réme volt a házaspár!

Borzalom! Macskahúst evett és árusított egy ukrán házaspár

Kóbor- és házimacskák éveken át folytatott tömeges leöléséért, valamint húsuk eladásáért ítélt négyhónapi szabadságvesztésre egy házaspárt a bíróság a közép-ukrajnai Poltavában.

2008.06.20 19:21MTI

A büntetett előéletű, 51 éves Mikola Penykovszkij és felesége a Poltava utcáin összefogdosott macskákat leölte, egy részüket megette, a többit pedig nyúlhúsnak mondva a piacon árusította, illetve húsos derelyét, palacsintát, fánkot árusító kifőzdéknek eladta - jelentette pénteken az Ukrajinszki Novini hírügynökség. 

A "macskaevők" ellen azt követően indítottak vizsgálatot 2007 decemberében, hogy több tanú egybehangzóan állította: a házaspár cicákat fog be, megeszi és eladja a négylábúak húsát. 

Az eljárás során azonban nem sikerült bebizonyítani, hogy a "macskarém" férj és feleség által eladott cicahús belekerült volna az élelmiszertermékekbe, ezért csak állatokkal szemben tanúsított kegyetlen bánásmód miatt kellett a bíróság előtt felelniük, amiért a maximálisan kiszabható fél év szabadságvesztés helyett négy hónap börtönbüntetést kaptak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.