Gázszivárgást sejtenek a hatóságok

Gyárrobbanás Dél-Kínában - 20 ezer embert kellett evakuálni

Húszezer embert kellett evakuálni hétfőn Délnyugat-Kínában, miután egy vegyipari gyárnál robbanás történt - számol be az esetről a kínai média.

2013.02.25 12:32MTI

A Hszinhua hírügynökség értesülései szerint halottakról nem tudni, öten a dolgozók közül biztosan megsérültek a robbanásban. A baleset a délnyugat-kínai Kujcsou tartománybeli Kujjangban történt, a Bestchem nevű vállalat gyáránál. A robbanás oka egyelőre nem ismert, a baleset hátterében gázszivárgást sejtenek a hatóságok.

A gyár másfél kilométeres környezetében élőket, vagyis mintegy húszezer embert átmenetileg kitelepítettek otthonából. A hatóságok jelenleg a levegő és a víz minőségének, illetve károsanyag-tartalmának mérésén, valamint a tűz eloltásán dolgoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.