Takarékossági kampány

Szigorítások a kínai katonák élelmezésében

A világ legnagyobb létszámú hadseregében tovább gyűrűzik a kínai központi politikai vezetőség által indított takarékossági kampány, megszigorítják a katonák élelmezésének szabályait.

2013.02.21 08:22MTI

A katonáknak ezután számítaniuk kell arra, hogy az egyes étkezéseknél megmaradó ételt egy későbbi étkezésnél, más ételben újra megkapják.
   
A rendelkezés szerint például a meghagyott főtt rizst újra fel kell használni: sülve, tojással. A gőzölt cipóhegyek sem mehetnek veszendőbe, csakúgy, mint az el nem fogyasztott zöldségek. Utóbbiakat savanyítani kell vagy előételnek elkészíteni - áll az útmutatóban.
   
A katonáknak arra is felhívják a figyelmét, hogy ünnepi étkezéseken se fogyasszanak drága, különleges ételeket, felejtsék el a luxuslakomákat. A hadsereg által fenntartott szállodákban megszüntetik a minimális költés követelményét, és megtiltják a fogadások költségeinek ellátásként történő elszámolását.
   
A takarékosság és a hivalkodó külsőségek visszaszorítása terén a hadseregben "jelentős tartalékok" rejlenek - olvasható a Hszinhua hírügynökség beszámolójában, és emlékeztetnek arra, hogy Kína 2011. évi költségvetéséből hivatalosan 93 milliárd dollárt kapott a hadsereg, egyebek között 2,3 millió katonájának étkeztetésére.
   
2012-ben a kínai védelmi költségvetés éves viszonylatban 11,2 százalékkal, 106 milliárd dollárra nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.