Március 4-én újra próbálkoznak

Nincs áttörés a szerb-koszovói párbeszédben

A várakozásokkal ellentétben nem hozott áttörést a koszovói és a szerb kormányfő újabb brüsszeli tárgyalása - jelentette a belgrádi média szerdán.

2013.02.20 18:44MTI

Ivica Dacic szerb kormányfő és koszovói kollégája, Hashim Thaci nem tudott megállapodni az Európai Unió közvetítésével zajlott kétnapos tárgyalásokon, legközelebb március 4-én találkoznak újra a belga fővárosban. Részletek elárulása nélkül Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője annyit mondott délután, hogy "a két kormányfő örül az elért jelentős haladásnak, miként én is".

A tárgyalások középpontjában Koszovó szuverenitása, konkrétan az ország északi részében lévő szerb intézmények megszüntetése, kivonása áll. Szerbia még idén szeretné megindítani a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióval, amelyeknek feltétele azonban - mindenekelőtt Németország részéről -, hogy rendezze viszonyát az öt esztendővel ezelőtt elszakadt és függetlenségét egyoldalúan kikiáltó Koszovóval.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.