Őrizetbe vettek egy nyolctagú csoportot

Bahrein terrorista tervekkel vádolja Teheránt

Bahrein azzal vádolja az iráni Forradalmi Gárdát, hogy bahreiniekből terrorista sejtet szervez, amelynek állítólag az lenne a feladata, hogy merényleteket kövessen el a bahreini vezetők ellen, megtámadja e Perzsa-öböl menti ország repülőterét és kormányépületeit.

2013.02.20 17:18MTI

A bahreini hatóságok vasárnap jelentették be, hogy őrizetbe vettek egy bahreiniekből álló nyolctagú csoportot, amely irániakkal, irakiakkal és libanoniakkal állt kapcsolatban.

A királyságot, amely támaszpontul szolgál az amerikai haditengerészet ötödik flottájának, politikai válságok terhelik 2011 óta, amikor a síita muzulmánok a hatalom igazságosabb megosztását követelték a szunnita kisebbség alkotta politikai elittől.

Bahrein a síita Iránt vádolja a zavargások szításával, amit Teherán határozottan tagad.

A kedden kiadott bahreini hivatalos nyilatkozat szerint az iráni sejt része az "Imám hadseregnek", amelynek egyaránt tagjai hazai és külföldi bahreiniek, akárcsak más nemzetiségűek.

"A vizsgálatok nyomán fény derült arra, hogy az iráni Forradalmi Gárda Abu Naszer fedőnevű tagja irányítja a teljes terrorműveletet" - közölte Bahrein közbiztonsági főnöke.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.