Johanna Wanka

Elődje politikáját kívánja folytatni az új német oktatási miniszter

Elődje politikájának folytatását ígérte csütörtökön Johanna Wanka, Németország újonnan kinevezett oktatási és kutatási minisztere.

2013.02.14 17:45MTI

A kereszténydemokrata (CDU) politikus berlini hivatalában tett első nyilatkozatában az innovációt, a kutatást és az oktatást döntőnek nevezte az ország jövője szempontjából. Mint mondta, egy olyan gazdag országnak, mint Németország, lehetővé kell tennie, hogy mindenki hozzáférhessen az oktatáshoz, társadalmi helyzetétől függetlenül. Johanna Wanka a nap folyamán átvette kinevezési okmányát Joachim Gauck szövetségi elnöktől.
 
Angela Merkel német kancellár szombaton jelentette be, hogy távozik hivatalából Annette Schavan (CDU) oktatási és kutatási miniszter. Schavan pár nappal azután ajánlotta fel Merkelnek lemondását, hogy plágium miatt megvonták tőle a doktori címet. A kancellár kiemelte: Annette Schavan a német oktatás-, kutatás- és tudománypolitika legelismertebb szereplője, távozása pedig nagy veszteség a kormány számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.