A választások utánra

A Berlusconi elleni Ruby-pert elhalasztották

Silvio Berlusconi kérésére a parlamenti választások utáni időszakra halasztotta az illetékes milánói bíróság hétfőn a Ruby-per tárgyalását.

2013.02.11 11:27MTI

A volt olasz kormányfőt hivatali hatalommal való visszaéléssel és fiatalkorúval való szexuális kapcsolattal vádolják. Silvio Berlusconi, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) párt elnöke - aki meg sem jelent a tervezett tárgyaláson - a választási kampánnyal kapcsolatos elfoglaltságaira hivatkozott. 

A bíróság Berlusconi hasonló kérelmére január végén még nemet mondott, most azonban nem emelt kifogást. A következő tárgyalás időpontját a február végi parlamenti választások utánra, március 4-re halasztották. Ezt további három tárgyalás követi majd, március 8-án, 11-én és 18-án.
 
Az utolsó tárgyaláson megszülethet az ítélet is - jelentette be a bíróság. Ilda Boccassini ügyész elfogadta a perhalasztást, azt hangsúlyozva, hogy a bíróságnak a választások után köteleznie kell a volt kormányfőt a tárgyalásokon való megjelenésre. "Jól ismerem Berlusconit, a választások után a kormányalakításra vagy bármi másra fog hivatkozni" - hangoztatta Boccassini. 

A még 2011-ben kezdődött úgynevezett Ruby-perben az idén 77 éves Berlusconit kiskorú lány prostitúcióra való kényszerítésével és hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolják. A most 21 éves "Szívtipró Ruby" - a marokkói Karima El Mahroug - a vád szerint négy évvel ezelőtt tizennégy alkalommal vett részt az akkori kormányfő Milánó közeli villájában rendezett partikon. 

Rubyt a védelem januárban szólította a bíróság elé tanúként, de végül nem hallgatták meg. Berlusconi tavaly októberben önként nyilatkozott a bíróságon hangoztatva, hogy soha nem volt szexuális kapcsolata Rubyval. A milánói bíróság február 8-án a Berlusconival szembeni másik pert is márciusra halasztotta. A Mediaset-perként ismert eljárásban a vállalkozó-politikust adócsalással vádolják be nem fizetett televíziós közvetítési jogdíjak miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.