Székelyzászló-ügy

EMNP: a román állam ne háborúzzon saját polgárai ellen

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) károsnak tartja és elítéli a "mesterségesen létrehozott és felfújt" székelyzászló-ügyet, és felszólítja a román államot, hogy ne háborúzzon saját polgárai ellen.

2013.02.07 18:00MTI

 Az EMNP elnöksége által jegyzett csütörtöki közleményben a párt jogszerűtlennek és igazságtalannak tartotta a székelyföldi önkormányzatok elleni támadást a nemzeti jelképek használata miatt, valamint eltúlzottnak és fölöslegesnek minősítette a román diplomácia reagálását Németh Zsolt külügyi államtitkár kijelentéseire. 
   
"A bukaresti vezetés láthatóan nem akarja megérteni, hogy egy szimbólumait szabadon használó, önmagát a saját otthonában, szülőföldjén jól érző közösség nem csak hogy nem jelent veszélyt az ország területi épségére, hanem hozzájárul Románia stabilitásához. Sem a társadalom közérzete, sem az ország gazdasági helyzete nem fog javulni attól, ha a román állam háborút indít saját állampolgárai ellen, kétségbe vonva identitásuk, szülőföldjük puszta létezését, és egymás ellen uszítja a saját terültén élő nemzeti közösségeket" - áll az EMNP közleményében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.