Azeri kiadatás

Örményország panasszal él a Safarovnak adott elnöki kegyelem ellen

Az örmény kormány arra készül, hogy panasszal él nemzetközi fórumokon a baltás gyilkos néven elhíresült azerbajdzsáni katonatisztnek, Ramil Safarovnak adott elnöki kegyelem ellen.

2013.02.07 16:30MTI

Ezt az örmény parlamentben felszólalva jelentette be Hrair Tovnaszján igazságügyi miniszter. Bár pontos részleteket nem közölt, a miniszter elmondta, hogy az általa vezetett tárca az előkészítő munkálatokat végzi. Ebben a tevékenységben nemcsak az igazságügyi tárca, hanem külső szakértők is részt vesznek.
   
Safarov egy NATO-program keretében nyelvtanfolyamon tartózkodott Magyarországon és baltával megölte alvó örmény katonatársát 2004-ben, amiért Magyarországon életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Magyarország tavaly augusztus végén adta át Azerbajdzsánnak, ahol azonnal elnöki kegyelmet és őrnagyi rangot kapott.
   
A történtek miatt Örményország felfüggesztette diplomáciai kapcsolatait Magyarországgal.
    
A magyar kormány -  mint csütörtökön közzétett beszámolójában a PanARMENIAN.Net című örmény hírportál írta -  kemény bírálatokat kapott a nemzetközi közösségtől Safarov kiadásáért.   

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.