Nem kötelező, de ösztönzik

Majd' 90 százalékos volt a részvétel a kubai választásokon

Majdnem 90 százalékos volt a részvétel a kubai parlamenti és tartományi parlamenti választásokon vasárnap.

2013.02.05 08:15MTI

Minden képviselői helyre egy jelölt volt, és a politikai szervezetek közül csak a Kubai Kommunista Párt indulhatott, így a havannai parlamentbe mind a 612, a vidékiekbe pedig mind a 1269 bejutott. A szavazás Kubában nem kötelező, de a helyi hatóságok nagyon ösztönzik. Az ellenzék távolmaradásra, vagy üres, vagy érvénytelen szavazólap leadására buzdította híveit.
 
Az üres lapok aránya 4,73 százalék volt, az érvényteleneké pedig 1,2 - közölte hétfőn a választási bizottság. Fidel Castro okozta a választások egyetlen meglepetését: az agg politikus 2006 óta először a nagy nyilvánosság előtt személyesen adta le szavazatát Havanna belvárosában, majd több mint egy órán át beszélt kamerák előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.