Károsodott épület, roncsok

A szíriai tv képeket közölt az állítólagos izraeli csapásról

A szíriai televíziók olyan képeket sugároztak, amelyek a kísérőszöveg szerint a Damaszkuszhoz közeli kutatóközpont elleni izraeli légicsapás másnapján készültek, s amelyen járművek roncsai és egy mérsékelten károsodott épület láthatók.

2013.02.03 11:24MTI

Izrael eddig még nem ismerte el hivatalosan a szerdai légicsapást, amely amerikai tisztségviselők szerint egy légvédelmi fegyvereket szállító konvojt ért Szíriában, a szállítmány címzettje pedig állítólag a libanoni Hezbollah radikális síita szervezet volt.
 
A szíriai hadsereg ezzel szemben azt hangoztatta, hogy az izraeli gépek egy tudományos kutatóközpontot lőttek a Damaszkusztól északnyugatra fekvő Dzsamraja térségében. Az első képek az állítólagos célpontról, amelyeket az al-Ihbáríja tévé közölt szombaton személykocsik, teherautók és katonai járművek összeroncsolódott maradványait mutatják, valamint egy épületet betört ablakokkal, megrongálódott belső helyiségekkel, de nagyobb szerkezeti károsodás nélkül. 

A kísérőszöveg: "A dzsamrajai központ elleni izraeli agresszió következményei." Az állami televízió is közölt felvételeket a károkról. Bassár el-Aszad elnök rezsimje megtorlást ígért az izraeli támadásért, míg az ellene küzdő lázadók amiatt bírálták Aszadot, hogy nem reagál "az izraeli agresszióra". 

A dzsamrajai bombázásról a szíriai felkelők képviselői korábban azt is állították, hogy a létesítmény ellen nem Izrael, hanem ők intéztek támadást. Egy amerikai tisztségviselő szerint az izraeli gépek SA-17 légvédelmi rakétákat szállító konvojt vettek célba, a teherautók közel voltak a dzsamrajai központhoz, és a csapás a járműveket és a létesítményt is érte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.