Újabb atomkísérlet?

Észak-Korea védelmében "jelentős fordulat" várható

Észak-Korea védelme jelentős fordulat előtt áll.

2013.02.03 09:23MTI

Ez hangzott el egy katonai tanácskozáson, ahol Kim Dzsong Un észak-koreai vezető elnökölt - közölte vasárnap a KCNA állami hírügynökség. A beszámoló szerint a megbeszélésen az észak-koreai védelmi képesség nagyobb változásáról volt szó, és az államfő ezen mondott "történelmi beszédet". 

A hírügynökség nem részletezte, hogy a hadsereg legfőbb parancsnokaival tartott találkozó mikor történt. Szakértők és külföldi felderítő szervezetek véleménye szerint Észak-Korea készen áll arra, hogy egy harmadik atomkísérletet hajtson végre miután az ENSZ Biztonsági Tanácsa a tavaly december 12-i rakétakísérlet miatt szigorított a Phenjan elleni szankciókon.
 
Akkor Észak-Korea dacolva a nemzetközi közösség figyelmeztetésével egy műholdat állított Föld körüli pályára, amit sokan egy ballisztikus rakéta tesztelésének tartanak. Észak-Korea korábban 2006-ban, majd 2009-ben hajtott végre kísérleti atomrobbantást. Szakértők Dél-Koreában úgy vélekednek, hogy a harmadik nukleáris kísérletre még a kínai holdújév, február 10-e előtt kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.