Ivott a vérükből és a tetemekkel együtt aludt

Kivégeztek Japánban egy kannibál sorozatgyilkost

Kivégeztek kedd hajnalban egy többrendbeli emberölés és kannibalizmus vádjával halálra ítélt férfit Japánban: Mijazaki Cutomut azzal vádolták, hogy 1980-as években meggyilkolt négy kislányt, és kettejüknek ivott a véréből - jelentette a Jiji hírügynökség és más japán média.

2008.06.17 06:50MTI

A 45 éves férfit 1989-ben fogták el, amikor megpróbált lefotózni egy meztelen kislányt. Őrizetbe vétele után vallotta be, hogy meggyilkolt négy, 4 és 7 év közötti leánygyermeket.

A férfi megcsonkította a holttesteket, ivott a vérükből és a tetemekkel együtt aludt. A sajtóhoz eljutatott, női álnéven írott levelekben magára vállalta a gyilkosságokat, és a egyik áldozat maradványait visszaküldte a családjának.

Első- és másodfokon is halálra ítélték, a legfelsőbb bíróság 2006-ban erősítette meg az ítéletet. Bűntettei sokkolták a japán közvéleményt. Japán az Egyesült Államok mellett a másik iparilag fejlett ország, ahol még alkalmazzák a halálbüntetést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.