"Szigorú megfigyelés után"

Toulouse-i sorozatgyilkosság: két tettestárs is rendőrkézen

Tizenegy hónappal a hét áldozatot követelő toulouse-i és montaubani lövöldözések után a francia rendőrség őrizetbe vett két személyt, akikről azt feltételezik, hogy a radikális iszlamista elkövető tettestársai voltak - közölték szerdán rendőrségi források.

2013.01.30 13:19MTI

A 28 és 30 éves férfit "szigorú megfigyelés után" kedden hajnalban tartóztatták le Toulouse-ban. Mindketten a 23 éves iszlamista Mohamed Merah ismeretségi körébe tartoztak. Merah március 11. és 19. között hét embert ölt meg Toulouse-ban és az onnan nem egészen 50 kilométerre lévő Montaubanban: három francia katonát, majd egy zsidó iskola három diákját és egy tanárát, hatalmas felháborodást keltve mind Izraelben, mind Franciaországban. A merénylőt március 22-én lelőtték az elfogására kiérkező kommandósok, miután nem volt hajlandó megadni magát.

A rendőrség azt szeretné tudni, vajon Merah tényleg egyedül hajtotta-e végre a gyilkosságokat, ahogy azt a kommandósoknak állította, miután körbevették a lakását.

Manuel Valls belügyminiszter kedden Brüsszelben azt mondta: "a magányos farkas híres teóriája nem állja meg a helyét Merah esetében". A három lelőtt katona hozzátartozói, akiket szerdán fogad a belügyminiszter, szintén nem hisznek abban, hogy a sorozatgyilkosságot egyetlen személy hajtotta végre.

Az ügyben eddig az elkövető egyik bátyját, a 30 éves Abdelkadert vádolták meg bűnrészességgel. Decemberben a rendőrség őrizetbe vett egy másik állítólagos tettestársat, de a férfit végül vádemelés nélkül elengedték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.