Szigorú fellépést szorgalmaznak

Pártjuk "megtisztítására" készülnek a kínai kommunisták

A párttagságra méltatlanná vált emberekkel szembeni szigorú fellépést szorgalmaz a több mint 82 milliós Kínai Kommunista Párt (KKP) központi bizottságának politikai bizottsága.

2013.01.28 10:32MTI

 E szerint egyes párttagok "korrupttá váltak és elfajzottak", "hitük megingott, a párt tanításait nem igazán értik és nem tartják be a fegyelmi előírásokat" - áll a Hszi Csin-ping főtitkár által vezetett párt 25 tagú testületének üléséről kiadott dokumentumban.
   
Egyes pártszervezetek nem elég szigorúak a tagok kiválasztásakor, a felvett tagok "minőségét" javítani kell - sürgette a legfelsőbb pártvezetés. Úgy vélik, a problémák következtében meggyengült a párt, romlott a róla alkotott kép, csökkent a tekintélye az emberek előtt, s a negatív jelenségek egyúttal rossz hatással voltak a párt belső összetartó erejére és működésének hatékonyságára.
   
A KKP azt is kifejezésre juttatta, hogy optimalizálni szeretné tagságának struktúráját, létszámát pedig "megfelelő" szinten kívánja tartani.
   
A politikai bizottság tagjai egyetértettek abban, hogy növelni kell a munkások számát, miközben folytatják a vidéki gazdálkodók körében is a toborzást. Körükben, ahogy az értelmiségiek esetében is, a fiatalok felvételére fognak törekedni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.