Mali

Washington támogatásáról biztosította Párizs beavatkozását

Az amerikai elnök támogatásáról biztosította Franciaországnak Maliban indított katonai intervencióját.

2013.01.26 13:00MTI

Barack Obama és francia kollégája, Francois Hollande péntek éjszakai telefonbeszélgetésük során szükségesnek nevezte, hogy Maliban afrikai katonai egységek vegyék át a főszerepet az iszlamista lázadók ellen harcban. A két államfő egyetértett abban is, hogy mielőbb tervet kell készíteni a nyugat-afrikai országban rendezendő választásokról és egy demokratikus kormány felállításáról.
   
Eközben a washingtoni külügyminisztérium szóvivője arról számolt be, hogy az Obama-kormányzat további 32 millió dollárt kíván juttatni afrikai csapatok kiképzésére, amelyeket az iszlamisták ellen vetnének be Maliban. A fenti összeg átutalása a washingtoni kongresszus jóváhagyásától függ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.