A tulajdonos ügyében vizsgálódtak

Házkutatást tartottak az EMNP kovásznai kampányirodájában

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) nyilatkozatban közölte, hogy csütörtök este a rendőrség házkutatást tartott a párt kampányirodájában, Kovásznán.

2013.01.25 14:31MTI

A rendőrök házkutatási parancsot mutattak föl, és közölték, hogy a párt által bérelt irodahelyiséget is magába foglaló ingatlan tulajdonosa ügyében vizsgálódnak, aki ellen 2011-ben indult bűnvádi eljárás. A házkutatás során a rendőrök csempészett cigarettát és alkoholt kerestek. Az EMNP furcsának találta, hogy az időközi polgármester-választásra készülő párt irodájában a rendőrök a kampányanyagok dobozaiban turkáltak, és még a szemétkosarakat is átkutatták. 

A párt közölte, tiszteletben tartja a rendőrség, a nyomozóhatóság és az igazságszolgáltatás munkáját, bátorítja a hatékony bűnüldözést, és reméli, hogy a kovásznai házkutatás is ennek a jegyében történt. "Ha az akció valódi célja a megfélemlítés, akkor a lehető leghatározottabban el kell ítélnünk azt" - áll a Papp Előd EMNP-alelnök által jegyzett közleményben. Iulia Grigoras, a Kovászna megyei rendőrkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, a rendőrség ügyészségi felhatalmazás alapján járt el, és a helyszínen szembesült azzal, hogy az illető helyiségben már nem bár, hanem kampányiroda működik.
 
"Ezek után már nem került sor házkutatásra" - nyilatkozta a szóvivő. Iulia Grigoras azt is megemlítette, az érintettek nem tudták bemutatni a helyiség bérleti szerződését. A tízezer lakost számláló, kétharmad részben magyarok lakta székelyföldi fürdővárosban Lőrincz Zsigmond polgármester tavaly novemberi váratlan halálával üresedett meg a polgármesteri szék. 

A február 3-án tartandó időközi választáson a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) jelöltjeként induló Thiesz János jelenlegi alpolgármester, az EMNP jelöltjeként induló Málnási Levente korábbi polgármester és a független jelöltként induló Sorin Popica vállalkozó mérkőzik meg a tisztségért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.