Autonómia?

Megfenyegették a Kovászna megyei önkormányzat elnökét

Elektronikus levélben megfenyegették a székelyföldi autonómiatörekvések képviselete miatt Tamás Sándort, a Kovászna Megyei Tanács elnökét.

2013.01.22 17:07MTI

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Kovászna megyei elnöki tisztségét is betöltő politikus a keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, ügyészségi feljelentést tett a fenyegetés kapcsán.

Tamás Sándor elmondta, a Facebook-oldalán megjelölt személyes elektronikus postafiókjába érkezett a román nyelvű fenyegető levél, amelyben azt üzenték neki, vigyázzon az elkövetkezőkben, hogy miként veti fel az autonómia kérdését, mert "véletlen közlekedési baleset" áldozatává válhat. A fenyegető nyomatékosította: ne gondolja, hogy tréfa a levél.

Az elöljáró kijelentette, a levéllel a fenyegető a közéleti szerepéért kívánja megfélemlíteni, és a szabad véleménynyilvánításhoz való jogát kívánja korlátozni. Arra az újságírói kérdésre, hogy hoz-e biztonsági intézkedéseket a fenyegetés után, Tamás Sándor kijelentette: "Igen, kitűzöm a székely zászlót a házam erkélyére".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.