Pokolgépes merényletek

Sokan meghaltak három robbanásban Bagdad körzetében

Tizenheten haltak meg kedden Bagdad körzetében három robbanásban.

2013.01.22 13:40MTI

A Bagdadtól 20 kilométerre északra fekvő Tádzsiban legalább heten haltak meg és huszonnégyen sebesültek meg, amikor egy öngyilkos merénylő a támaszpont közelében működésbe hozta a gépkocsijába rejtett robbanószereket.
   
Egy másik gépkocsiba rejtett pokolgép a Bagdadtól északnyugatra fekvő Súla peremvárosban robbant fel, öt ember halálát és 13 másik sebesülését okozva – közölték rendőrségi és kórházi illetékesek.
   
A fővárostól 30 kilométerre délre fekvő Mahmúdíjában egy katonai ellenőrző pontnál egy gépkocsiba rejtett pokolgép öt embert – közöttük két katonát - ölt meg és tizennégy másikat, közöttük négy katonát sebesített meg.
   
Irakban a 2006-2007-es évek véres etnikumközi villongásai óta enyhült az erőszak, de szunnita iszlamista lázadók továbbra is hajtanak végre terrorcselekményeket, hogy ismét felszítsák a síita többség, a szunniták és a kurdok közötti ellentéteket.
   
A Núri el-Máliki síita miniszterelnök vezette kormány próbálja csitítani az egy hónapja kitört szunnita tömeges tiltakozó megmozdulásokat. A központi kormány az kőolajmezők ellenőrzése miatt Kurdisztán autonóm régióval is vitában áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.