"Nehéz öngyilkosságra gondolni"

Holtan találtak egy fehérorosz ellenzéki újságírót

Holtan találtak egy ismert fehérorosz ellenzéki újságírót; a 43 éves Jurij Gumenjuk kizuhant egy lakóház 9. emeletéről.

2013.01.21 16:08MTI

A hatóságok vizsgálják a haláleset körülményeit - közölte a független Belapan hírügynökség. Gumenjuk egy lengyel rádióadónak is dolgozott, holttestére szombaton késő este bukkantak rá a lengyel és a litván határhoz közeli Grodno városában. 

Nina Barszczewska, a lengyel Radio Swoboda (Szabadság Rádió) fehérorosz szerkesztőségének vezetője a történtekkel kapcsolatban úgy nyilatkozott, "nehéz öngyilkosságra gondolni". 

Az álnév alatt dolgozó riporter egyik barátja pedig elmondta: Gumenjuk korábban mondta neki, hogy meg akarják ölni. Az újságíró anyja is úgy gondolja, hogy fiát meggyilkolták. Az Aljakszandr Lukasenka vezette Fehéroroszországból az utóbbi időben több újságíró és jogvédő rejtélyes haláláról érkezett jelentés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.