Törvénymódosítást terveznek

Több tízezer épület nem felel meg a földrengésbiztonsági előírásoknak Japánban

Több mint nyolcvanezer olyan régi épületet találtak Japánban egy minisztériumi vizsgálat során, amely nem felel meg a hatályos földrengésbiztonsági előírásoknak.

2013.01.16 12:51MTI

A jelenleg érvényben lévő szabályozás elfogadását, 1981-et megelőzően épült 150 ezer irodaházon és bevásárlóközponton elvégzett felmérés során mindössze az épületek nem egészen 44 százaléka felelt meg az előírásoknak, az ötezer négyzetmétert meghaladó ingatlanok esetében pedig csupán 37 százalék volt ez az arány. 

Az illetékes japán minisztérium kutatásából az is kiderült, hogy korábban csak az érintett épületek 60 százalékának földrengésbiztonságát vizsgálták meg, a jelenlegi törvényi szabályozás szerint ugyanis nem kötelező felmérni a régi ingatlanok földrengéstűrő képességét. 

A minisztérium ezért azt tervezi, hogy törvénymódosítást nyújt be, amelynek értelmében kötelezővé tennék a vizsgálatokat, és pénzügyi támogatást nyújtanának a szükséges felújítások elvégzéséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.