Miniszteri meghívásra

HM: a Balti államokba látogat Hende Csaba

Háromnapos látogatást tesz a Balti államokban Hende Csaba honvédelmi miniszter Litvánia, Lettország és Észtország védelmi minisztereinek meghívására.

2013.01.16 09:48MTI

A Honvédelmi Minisztérium (HM) közleménye szerint a látogatás alatt a miniszter találkozik partnereivel, valamint a litván és a lett parlament honvédelmi bizottságának tagjaival és az észt vezérkari főnökkel is. A találkozók elsődleges célja a balti légtérvédelem kapcsán a honvédségre váró feladatrendszer áttekintése. 

Magyarország a 2012. májusi chicagói NATO-csúcstalálkozón jelentette be, hogy 2015 és 2018 között Magyarország is részt vehet a harcászatirepülő-képességgel nem rendelkező balti országok légtérrendészeti feladatinak ellátásában. 

A megbeszéléseken szó lesz emellett a nemzetközi műveletekben való részvételről, így az afganisztáni és a balkáni szerepvállalásról, valamint a Stratégiai Légiszállítási Képesség (a Pápán állomásozó C-17-es flotta) helyzetéről, amely programban Litvánia és Észtország is részt vesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.