Leállt a tömegközlekedés

Hatalmas hóvihar bénította meg Jeruzsálemet és körzetét

Az utóbbi húsz év legnagyobb hóvihara zúdult Jeruzsálemre és Izrael északi területeire csütörtökre virradó éjjel.

2013.01.10 08:55MTI

 A havazás miatt Jeruzsálemben az utak járhatatlanná váltak, reggelre leállt a tömegközlekedés a városban és az iskolák is zárva tartanak.
   
Elisa Peleg, a városi katasztrófavédelem illetékese az izraeli katonai rádióban arra kérte a lakosságot, hogy senki ne induljon útnak otthonról. Peleg szerint az éjjeli hóviharhoz hasonlót 1992 óta nem tapasztaltak Izraelben. Mint mondta, Jeruzsálem belvárosát 10-15 centiméter vastag hótakaró borítja, és még ennél is rosszabb a helyzet a külső kerületekben.
   
"Legyen ez egy családi nap. Délutánra várhatóan emelkedik a hőmérséklet, és akkor majd el lehet intézni a bevásárlást" - mondta Peleg.
   
Az izraeli rádió közölte, hogy a Jeruzsálemet Tel-Avivval összekötő autópályát lezárták.
   
A rendkívüli időjárás következtében, főleg Tel-Aviv és Jeruzsálem negyedeiben, összesen 20 ezer háztartás maradt áram nélkül.
   
A tájékoztatás szerint Izrael északi galileai régiójának nagy részét is teljesen megbénította az "évtized vihara". Az ország legmagasabban - a tengerszint felett 900 méteren - fekvő településén, Szafedban 30 centiméteres a hótakaró vastagsága.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.