Szíria

Aszad országos mozgósításra szólít fel, de megbékélési konferenciát is rendezne

Bassár el-Aszad szíriai elnök országos mozgósításra szólította fel vasárnap a szíriai népet az általa terroristáknak mondott lázadók ellen, de megbékélési konferencia megrendezését is javasolta azokkal, akik "nem árulták el Szíriát".

2013.01.06 12:56MTI

Hosszú hónapok óta első nyilvános beszédében a szíriai elnök leszögezte, hogy Damaszkusz nem fog tárgyalni "a Nyugat által teremtett bábokkal".

Szíriában szerinte nem a hatalom és ellenzéke között folyik a harc, hanem a nép és a gyilkosok, a haza és ellenségei között. "Terroristákkal harcolunk, akik az al-Kaida eszméit vallják, amelyek idegenek a szíriai kultúrától és az iszlámtól" - hangoztatta Aszad, aki utoljára 2012 júniusában mondott nyilvános beszédet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.