Új eljárást kell indítani ellene, ha kéri

Spanyolország kiadhatja a Djindic-gyilkosság feltételezett társtettesét

A spanyol igazságügy elvileg hozzájárult, hogy az egykori szerb kormányfő, Zoran Djindjic feltételezett egyik gyilkosát kiadják a szerb hatóságoknak.

2013.01.02 20:45MTI

Vladimir Milisavljevicet 2012. februárjában fogták el Valenciában, és a december 20-i, szerdán nyilvánosságra hozott határozat értelmében kiadható Szerbiának. Egy föltételt mindazonáltal szabtak a spanyol igazságügyi szervek: amennyiben a gyanúsított kéri, akkor új eljárást kell indítani Szerbiában. A férfit 2007-ben távollétében 35 évi börtönbüntetésre ítélték a gyilkosságban való részvétele miatt. 

Belgrád tavaly márciusban kérte kiadatását, amely a mostani döntés ellenére még elhúzódhat. Milisavljevicnek ugyanis még várhatóan le kell ülnie büntetését Spanyolországban elkövetett bűncselekményekért is. A vádirat szerint gyilkosságért és engedély nélküli fegyvertartásért áll majd bíróság elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.