2013

Berlin központjában csaknem millióan búcsúztatták az óévet

Berlinben becslések szerint csaknem egymillóan vettek részt a város központjában rendezett szilveszteri mulatságon, amelyen 2012 egyik legnagyobb őrületével, a Gangnam Style-tánccal búcsúztatták az óévet.

2012.12.31 21:50MTI

A Brandenburgi kapunál két kilométer hosszúságú szabadtéri táncteret alakítottak ki, ahol éjfél előtt egyszerre ropta a tömeg a kultikus lovacskázós táncot a dél-koreai Psy slágerére, amelynek klipjét több mint egymilliárdszor nézték meg 2012-ben a YouTube videomegosztó portálon.

A Június 17. sugárúton, a Brandenburgi kapu és a Győzelmi oszlop között három színpadot állítottak fel. Összesen 260 művész lépett fel, köztük Bonnie Tyler és Loreen, a 2012-es Eurovíziós Dalfesztivál győztese. A tavaszias, 10 Celsius fok körüli melegben már a kora délutáni hangpróbákra is ezrek gyűltek össze.

A csúcspont az éjféli tűzijáték, amelyen több mint hatezer rakétával festik színesre az eget Berlin felett. A zenei aláfestést a Pet Shop Boys biztosítja a Village People Go West című szerzeményének éppen húsz éve, 1993-ban megjelent feldolgozásával.

A vendégek többsége valószínűleg nem berlini volt, hanem turista, akik már a szilveszter előtti napokban ellepték a német főváros központját; a berlini idegenforgalmi szövetség adatai szerint az év utolsó 10 napján több mint kétmillió turista látogatott a három és fél milliós városba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.