Helikopterrel megy

Székelyföldön szilveszterezik Traian Basescu román államfő

A székelyföldi Kovászna fürdővárosban tölti a szilvesztert Traian Basescu román államfő.

2012.12.31 16:24MTI

Traian Basescu vasárnap helikopterrel érkezett a kovásznai Horgász-völgyben álló protokollvillába feleségével, és bejelentette, csak szerdán, január másodikán kíván visszatérni Bukarestbe.

Mint újságíróknak elmondta, az elkövetkező napokra nincs rögzített programja, csendre, nyugalomra vágyik.

Traian Basescu államfő visszajáró vendégnek számít Kovásznán, ahol a Nicolae Ceausescu egykori diktátor számára épített - ma az állami protokollalap által kezelt - vadászvillában száll meg. Ismételt látogatásai során közvetlen kapcsolatba került a térség lakóival, és többször tett gesztusértékű kijelentéseket a székelyföldi magyarokkal kapcsolatosan.

E személyes kötődés is hozzájárult ahhoz, hogy a székelyföldi megyékben az országos átlagnál nagyobb arányban támogatták az államfő tisztségben maradását a leváltására kiírt 2007-es, majd 2012-es népszavazáson.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.