Kilencen meghaltak

Mély árokba zuhant egy kanadai busz az Egyesült Államokban

Kilenc ember életét veszítette és több mint húszan megsérültek egy turistabusz balesetében helyi idő szerint vasárnap az Egyesült Államokban.

2012.12.31 07:27MTI

A szerencsétlenség az északnyugati Oregon szövetségi államban történt, Pendleton helység közelében az országúton. A busz a tükörjégen megperdült, áttörte a szalagkorlátot, és egy töltésről egy harminc méter mély árokba zuhant. A nehéz időjárási viszonyok és a hó megnehezítette a mentési munkálatokat. 

A sebesülteket a környező települések kórházaiba szállították. A The Oregonian című helyi lap internetes oldalán a hatóságokra hivatkozva azt írta, hogy a buszvezető a jég borította négysávos autópályán elveszítette az uralmat járműve felett. A baleset pontos okát azonban még nem sikerült megállapítani. 

A buszvezető súlyos sérülésekkel túlélte a szerencsétlenséget, de nincs kihallgatható állapotban. A busz egy vancouveri cég tulajdona. Egy kilencnapos, Las Vegas-i kitérővel tartott túra végén visszaútban volt Kanadába, amikor a baleset bekövetkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.