Választások

Netanjahu megkezdte hadjáratát

Az iráni atomprogram elleni harcot állította kampányának középpontjába az izraeli miniszterelnök. Benjámin Netanjahu kedden este kezdte meg választási hadjáratát.

2012.12.26 08:14MTI

Izraelben január 22-én tartják az előre hozott parlamenti választásokat. A fő esélyes a felmérések szerint az újrainduló jelenlegi kormányfő, aki a jobboldali Likud és a tőle is jobbra álló, nacionalista Jiszráel Béténu közös listáját vezeti.

Netanjahu a kampányt megnyitó beszédében azt hangoztatta: amennyiben új mandátumot kap, fő feladatának az iráni atomprogram elleni harcot tekinti majd. "Mindenekelőtt az iráni atomprogramot kell megfékeznünk, fogy az idő" - jelentette ki a miniszterelnök.

Izrael és a nyugati országok azzal gyanúsítják Iránt, hogy titokban nukleáris fegyver előállításán munkálkodik. Teherán ezt elutasítja, de fenntartja magának a jogot az atomenergia békés célú hasznosítására.

A kormányfő alig érintette a palesztinokkal való, az elmúlt időszakban megtorpant békefolyamatot. Azt állította, hogy továbbra is kész a tárgyalásokra Izrael valamennyi szomszédjával, amely érdekelt a valódi és átfogó békében. Izrael érdekei azonban elsődlegesek - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.