Újdelhiben alakult a kuratórium

Kim Dzsong Il-békedíjat alapítottak Észak-Koreában

A néhai phenjani vezető születésnapja alkalmából alapították, politikai vezetők, ismert tudósok és vezető üzletemberek kapják.

2012.12.24 07:58MTI

Kim Dzsong Il néhai észak-koreai vezetőről elnevezett nemzetközi békedíjat alapított Phenjan, hogy kitüntetesse azokat az ismert politikai vezetőket, tudósokat vagy üzletembereket, akik munkásságukkal hozzájárultak a világbéke megszilárdításához - jelentette hétfőn a KCNA észak-koreai hírügynökség.

A békedíj megalapításával az új észak-koreai vezetés feltehetően meg akarja erősíteni a tavaly szívrohamban elhunyt Kim Dzsong Ilt övező személyi kultuszt - írta a Yonhap dél-koreai hírügynökség.

A Kim Dzsong Il Nemzetközi Díjat a néhai phenjani vezető születésnapja alkalmából alapítottak, illetve abból az alkalomból is, hogy 21 éve lett ő az észak-korai néphadsereg főparancsnoka.

A díjat azoknak a politikai vezetőknek, ismert tudósoknak és vezető üzletembereknek ítélik oda, akik hozzájárultak munkásságukkal a világbéke megteremtéséhez, a társadalmi és kulturális fejlődéséhez, illetve a nemzeti szuverenitás megőrzéséhez.

A phenjani állami média részletekbe nem bocsátkozva jelentette, hogy Újdelhiben alakult meg köztiszteletben álló emberekből a díjat odaítélő kuratórium.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.