Az al-Kaida tette?

Elraboltak két finn és egy osztrák állampolgárt Jemenben

Fegyveresek elraboltak pénteken a jemeni fővárosban két finn és egy osztrák állampolgárt.

2012.12.22 07:57MTI

Feltehetőleg az al-Kaida terrorhálózathoz kötődnek az emberrablók. Az osztrák külügyminisztérium megerősítette, hogy az egyik áldozat osztrák. Az egyik finn és az osztrák arab nyelvtanfolyamon vett részt Szanaában, a másik finn pedig turistaként érkezett Jemenbe - tette hozzá egy meg nem nevezett biztonsági forrás. 

Egy másik meg nem nevezett jemeni biztonsági forrás korábban arról számolt be, hogy a három külföldit - egy nőt és két férfit - egy elektronikai üzletből rabolta el a főváros centrumában négy álarcos fegyveres, aki autón érkezett oda. A hatóságok keresik őket. 

"Az al-Kaida körülbelül tíz nappal ezelőtt azzal fenyegetőzött, hogy elrabol külföldieket, valamint kirabol bankokat, ha nem engedik szabadon bebörtönzött társaikat" - mondta az illető. 

Az osztrák külügyminisztérium szóvivője megerősítette, hogy a három elrabolt külföldi között van egy 26 éves osztrák férfi, aki nyelvtanfolyamon vesz részt Jemenben, de semmilyen egyéb részletről - például az emberrablók esetleges követeléseiről - nem tudott felvilágosítást adni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.