"A rövidzárlat vagy más ok ki van zárva"

Szabotázs okozta a tüzet a bangladesi ruhagyárban, 111 ember halt meg

Szabotázs okozta a tüzet abban a bangladesi ruhagyárban, ahol november 24-én 111 dolgozó vesztette életét.

2012.12.17 15:45MTI

 "Szabotázs történt. A rövidzárlat vagy más ok ki van zárva" - mondta a bizottsági tag, miután benyújtották a kormánynak a jelentésüket. Azt nem mondta el, hogy mi volt a feltételezett gyújtogatók indítéka.
   
A bizottság azt javasolja ugyanakkor, hogy a főváros, Dakka peremén lévő üzem tulajdonosát és kilenc középvezetőjét állítsák bíróság elé gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával.
   
A gyár dolgozói a katasztrófa után arra panaszkodtak, főnökeik nem engedték, hogy elhagyják a munkahelyüket, és azt mondták nekik, hogy csak tűzvédelmi gyakorlatról van szó.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.