Kormányra jutása esetén

Gazdaságélénkítő csomagot készít a japán Liberális Demokrata Párt

Tízezer milliárd jenes gazdaságélénkítő csomagot állít össze kormányra jutása esetén a japán Liberális Demokrata Párt (LDP), amely exit pollok szerint elsöprő győzelmet arathat a vasárnapi képviselőházi választásokon.

2012.12.16 14:52MTI

A Kyodo hírügynökség szerint Sindzó Abe, a konzervatív LDP elnöke és Jamagucsi Nacuo, a várható koalíciós partner Új Komeitó vezetője arról állapodott meg, hogy elsősorban a tavaly márciusi földrengés és cunami utáni újjáépítésre, valamint katasztrófa-megelőzésre költik az összeget, az viszont egyelőre nem világos, hogy az utóbbi cél miként segítené a recesszióba sodródott japán gazdaság felélesztését. 

Emellett az LDP hatalomra jutása esetén az új kormány vélhetően visszavonja a nukleáris energia feladására vonatkozó stratégiát, amit a jelenlegi kabinet fogalmazott meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.