Nem tudták befejezni az összeszerelést

Észak-koreai műhold - a havazás lelassíthatta az előkészületeket

Friss műholdképek alapján valószínű, hogy a havazás lelassította az északi-koreai műholdfelbocsátás előkészületeit.

2012.12.07 07:40MTI

Ugyanakkor nincs jele annak, hogy Phenjan letett volna a műveletről az eredetileg tervezett időintervallumban - közölte egy amerikai szakértő pénteken az AP-vel.

A GeoEye műhold által kedden készített képek tanulmányozása alapján Nick Hansen arra a következtetésre jutott, hogy az észak-koreaiak egyelőre nem tudták befejezni a rakéta három fokozatának összeszerelését az indítóállványon.

Ez a következtetés ellentmond azoknak a dél-koreai médiajelentéseknek, amelyek szerint szerdára már összeszerelték a fokozatokat, ugyanis Észak-Koreának a legutóbbi, áprilisi rakétaindítás előtt négy napra volt szüksége az összeszereléshez.

Az elemzést készítő Hansennek 40 éves - az amerikai hírszerzésben szerzett - szakmai tapasztalata van a műholdas képek elemzésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.