Nem kell további adósságokat elengedni

Görögország "sikertörténet" lesz Szamarasz szerint

"Sikertörténet" lesz Görögország Antonisz Szamarasz miniszterelnök szerint.

2012.12.06 07:48MTI

A görög kormányfő a Bild című német lap csütörtöki számában megjelent interjúban úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi reformok, változtatások, valamint a privatizálások "sikertörténetet" eredményeznek majd. Nemsokára senki nem fogja megkérdőjelezni az ország euróövezeti tagságát és senki nem említi majd az adósságok leírásának szükségességét - jelentette ki Szamarasz.
 
A miniszterelnök meggyőződését fejezte ki, hogy hazájának a pénzügyi helyzet szanálása érdekében nincs szüksége adósságai egy részének további elengedésére. Úgy vélte, hogy a görög államadósság jelenleg - immár hivatalosan is - tartósan kezelhető. Görögország az euróövezetben marad - hangsúlyozta a kormányfő, utalva az elért sikerekre. Az elmúlt két hónapban az ország többet ért el, mint amit az elmúlt három évtizedben - tette hozzá. 

Szamarasz szerint Görögország most arra törekszik, hogy kilábaljon a recesszióból és megreformálja gazdaságát úgy, hogy a keletkezett bevételekkel lehetővé váljék az adósságoknak, illetve azok kamatainak a törlesztése. A legnagyobb szerkezeti problémaként a kormányfő az adócsalást említette. Úgy vélte ugyanakkor, hogy ennek leküzdése terén már "nagy sikereket" értek el. Utalt arra, hogy a súlyos adócsalásokat közönséges bűncselekményként kezelik, függetlenül attól, hogy az érintettek utólag befizették-e az adóhátralékot vagy sem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.