Nehéz próbatétel

Merkel: Európa csak egységesen állhat helyt a globális versenyben

Az európai egységfolyamat kiteljesítését sürgette kedden a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) hannoveri országos kongresszusát megnyitó beszédében Angela Merkel pártelnök, német kancellár, hangsúlyozva, hogy az EU csak egységesen állhat helyt a globális versenyben.

2012.12.04 13:16MTI

Angela Merkel szerint a Kínával, Indiával és a világ más nagy erőközpontjaival folytatott verseny minden korábbinál nehezebb próbatétel a demokráciára, a szabadságjogokra és a szociális piacgazdaságra épülő életformát követő Európa számára. 

Németország megerősödve emelkedik ki a válságból, de az Európai Uniónak is erősebbnek, versenyképesebbnek kell lennie, hogy bírja a versenyt - emelte ki. Az euróról szólva hangsúlyozta, hogy a közös fizetőeszköz stabilizálásához szükséges rendszerek felálltak, de nem biztos, hogy az euróövezet közössége túl van a válság legnehezebb részén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.