Független és ellenzéki lapok

A zsarnokság ellen tiltakozva több egyiptomi lap nem jelenik meg

Nem jelenik meg kedden több egyiptomi független és ellenzéki napilap, tiltakozásul az alkotmánytervezetnek a sajtóra és a szabadságjogokra vonatkozó cikkei miatt.

2012.12.04 11:17MTI

A "zsarnoksággal való szembeszállásról" van szó – írta internetes változatában az at-Tahrír című napilap. Az al-Maszri szerint az alkotmánytervezet mellett az elnöknek a saját hatásköreit kibővítő, november 22-i rendelete ellen is tiltakoznak.
 
Az államfő december 15-re írta ki a népszavazást az alkotmányozó gyűlés által sietve elfogadott szövegről, amely bírálói szerint nem védelmezi az alapvető szabadságjogokat, és lehetővé teszi az iszlám törvénykezés, a saría szigorúbb alkalmazását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.