Szabadlábra helyezték

Sikerrel fellebbezett egy háborús bűnökkel vádolt szerb férfi Stockholmban

Egy svéd fellebbviteli bíróság csütörtökön szabadlábra helyezett egy szerb férfit, akit háborús bűnök elkövetésével vádoltak.

2012.11.29 19:30MTI

A 35 éves Milica Martinovic az első fokú tárgyaláson életfogytiglani börtönbüntetést kapott, mert állítólag részt vett az 1999-es koszovói háború idején albán származásúak tömeges legyilkolásában. 

Szabadon bocsátása annak jele, hogy a már 30 hónapot börtönben töltött Martinovicot felmenti a bíróság, amikor december 19-én kihirdeti az ítéletet - vélekedett a vádlott ügyvédje. A férfit januárban ítélték el, mert részt vett 1999 májusában a koszovói Cuska falu 29 lakosának megölésében. Martinovic azonban azt állítja, hogy ártatlan, és soha nem járt a tett színhelyén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.