Letartóztattak egy jogtanácsost

Váratlan fordulat a Tóásó-perben

Bolíviában ismét halasztást szenved a többek között Tóásó Előd ellen folyó "terrorizmusper", mert váratlan fordulattal letartóztatták a belbiztonsági minisztériumot képviselő jogtanácsost.

2012.11.28 12:55MTI

A rendőrség különleges akciócsoportja a per helyszínén, Tarijában a bíróság kijáratánál vette őrizetbe helyi idő szerint kedd délután Fernando Rivera Tardío jogtanácsost, akit több belbiztonsági minisztériumi társával együtt azzal gyanúsítanak, hogy bűnszövetkezetben nagy összegű pénzt csikartak ki vádlottakból - írta a cochabambai Los Tiempos. 

A tarijai El País szerint Riverát konkrétan 50 ezer dollár kizsarolásával gyanúsítják. Az összeget egy pénzmosással és kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt előzetes fogságba zárt amerikai állampolgártól követelte. A Jacob Ostreicher nevű illetőt azzal tartotta nyomás alatt, hogy megakadályozta szabadlábra helyezését az előzetes letartóztatásból. 

A Riverával együtt őrizetbe vett tucatnyi ember magas pozíciókat töltött be a belbiztonsági minisztériumban. Kiesése miatt tovább halasztódik a Tóásó-per folytatása, mert meg kell találni az utódját, aki a tárcát fogja képviselni Marcelo Sosa ügyész mellett. A per háromhetes szünet után hétfőn folytatódott, de érdemi előrelépés nem történt, a bíróság nem döntött az ügyvédeknek arról a beadványáról, hogy a vádlottak egy része, köztük a magyar és román állampolgárságú Tóásó Előd szabadlábon védekezhessen, mert már lejárt a vizsgálati fogságra a büntető törvénykönyvben maximálisan engedélyezett hároméves időtartam.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.