Gázai tűzszünet

Izraeli katonák lelőttek egy palesztint

Izraeli katonák lelőttek egy 21 éves palesztint és megsebesítettek legalább hetet pénteken az Izrael és a Gázai övezet déli része közti határtérség gázai oldalán, először sértve meg a szerda este életbe lépett tűzszünetet - közölte egy palesztin egészségügyi tisztségviselő.

2012.11.23 13:58MTI

Palesztin szemtanúk szerint a katonák Kiszufim határátkelőnél lévő állásukból lőttek rá palesztinok egy csoportjára, akik a határövezetben lévő földjeikre akartak menni, de a hadsereg megtiltotta a belépést a zónába, s figyelmeztetett, hogy lőni fog az oda belépőkre. Az idézett tisztségviselő szerint viszont a csoport azért közeledett a biztonsági kerítéshez, hogy összeszedje egy - a korábbi harcokban megrongálódott - izraeli katonai dzsip alkatrészeit.

Az AFP hírügynökség kérdésére egy katonai szóvivő úgy mondta el a történteket, hogy "zavargások voltak palesztin oldalon a Gázai övezet déli részén, a biztonsági kerítés közelében (...) palesztinok megpróbáltak beszivárogni Izraelbe, s a katonák válaszul figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe".

A gázai egészségügyi minisztérium szóvivője, Asraf al-Kedra szerint összesen 24 palesztin sebesült meg pénteken izraeli lőfegyverektől az övezetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.