USA 2012

Assange báránybőrbe bújt farkasnak nevezte Obamát

Báránybőrbe bújt farkasként jellemezte Barack Obamát szerdán Julian Assange, a WikiLeaks internetes portál alapítója a demokrata párti amerikai elnök újraválasztására reagálva.

2012.11.07 23:31MTI

"Obama kedves embernek látszik, de éppen ez a probléma" - jelentette ki a francia hírügynökségnek nyilatkozva Assange, aki június 19-e óta Ecuador londoni nagykövetségén él, miután a latin-amerikai országtól kért menedéket a brit igazságszolgáltatás által elrendelt, Svédországnak történő kiadatása elől.

Svédországban szexuális zaklatás címén vonnák felelősségre, de Assange attól fél, hogy kiadnák az Egyesült Államoknak.

"Jobb egy farkasbőrbe bújt bárány, mint egy báránybőrbe bújt farkas" - jegyezte meg.

Assange, arra számít, hogy az amerikai kormány a következő négy évben is fel fog lépni a WikiLeaks ellen. Ugyanakkor ismét azt kérte az amerikai hatóságoktól, hogy engedjék szabadon Bradley Manning katonát, aki titkos dokumentumokat szolgáltatott ki a WikiLeaksnek, s ezért hadbíróság elé állították.

A 41 éves ausztrál férfi weblapja az elmúlt években 250 ezer titkos amerikai diplomáciai iratot, valamint az iraki és az afganisztáni háborúra vonatkozó katonai dokumentumot hozott nyilvánosságra, illetve adott tovább a nemzetközi sajtónak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.