Sokan megsérültek

Fogolylázadás a legnagyobb kolumbiai börtönben

Lázadás tört ki a legnagyobb kolumbiai börtönben helyi idő szerint pénteken; a hatóságok szerint a zavargásokban huszonnyolc ember megsebesült.

2012.11.03 12:59MTI

Az északnyugat-kolumbiai Medellín város Bellavista börtönében történt lázadás után öt embert lőtt sebekkel szállítottak kórházba. Sok elítéltet megkéseltek. Az egyik sebesült állapota válságos.

A Bellavista börtönt eredetileg 2500 rab befogadására tervezték, de jelenleg kétszer ennyien raboskodnak ott. A túlzsúfoltság kihatással van a rabok közérzetére, gyakoriak köztük az erőszakcselekmények.

A mostani hétvégén az elítéltek gyermeknap alkalmából találkozhattak volna gyerekeikkel, de a börtönhatóságok nem engedélyezték a látogatásokat. Nem tudni, hogy ez kapcsolatba hozható-e a lázongással, mindenesetre a börtönhatóságok vizsgálják ennek okát, illetve azt is, hogyan kerültek fegyverek a fegyintézetbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.