Döbbenten állnak

Képek: összeomlott egy épülő betonhíd Szlovákiában

Legalább három ember életét vesztette, amikor a kelet-szlovákiai Kiskerény (Kurimany) mellett összeomlott egy épülő autópályahíd.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.11.03 08:33MTI
Kattintson a képre! >>>

A baleset során két személy a helyszínen életét vesztette egy harmadik pedig a mentőhelikopterben kórházba szállítás közben halt meg. A tragédiának 4 súlyos és 11 könnyebb sérültje van, a súlyos sérültek közül két ember állapotát már sikerült stabilizálni.

A baleset hírére reagálva több környékbeli kórházban is készültséget rendeltek el. A súlyos sérülteket a poprádi illetve a kassai egyetemi kórházba szállították. A baleset könnyebb sérültjeit - akiket részint a rendőrség részint a mentők segítségével szállítottak el - a lőcsei kórházban kezelik. A mentőmunkálatok lezárultak, a híd romjainál tovább helyszínel a rendőrség.

"A baleset a híd betonozása közben történt, amikor annak egyik része összeomlott. A helyszínen a leomlás időpontjában közel 20 ember tartózkodott." - közölte újságírókkal Marcel Jánosík, a Nemzeti Autópálya-társaság szóvivője.

"A baleset közvetlen oka a betonkádat tartó állások összeomlása volt, bekövetkeztének pontos körülményeit a rendőrség még vizsgálja" - mondta néhány órával a tragédia után Robert Kalinák, a szlovák belügyi tárcának a helyszínre érkezett vezetője a TA 3 szlovák hírtelevíziónak nyilatkozva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.