Havannai problémák

A kubai kormány felforgatással vádolja az amerikai diplomatákat

Kuba szerint felforgató tevékenységet folytatnak az amerikai diplomáciai képviselet munkatársai Havannában.

2012.11.02 16:59MTI

A külügyminisztérium pénteki közleménye szerint ebbe a kategóriába tartozik, hogy tanfolyamokat adnak kubaiaknak a képviseleten, és engedély nélkül internethozzáférést tesznek lehetővé. Az oktatás Kuba érdekeivel ellentétes célokat szolgál - hangsúlyozta a minisztérium a sajtóban is megjelent közleményben, amely szerint az ország szuverenitását "minden legális eszközzel" meg fogják védeni.

Az Egyesült Államoknak nincs szabályos diplomáciai kapcsolata a kommunista Kubával, nem tart fent nagykövetséget Havannában, ehelyett egy úgynevezett érdekképviseleti irodát működtet, formailag a svájci nagykövetség részlegeként. Az iroda a régi amerikai nagykövetség épületét használja.

A tanfolyamok nem újak, ezért nem tudni, hogy miért most teszik szóvá a létüket - jegyzi meg az amerikai hírügynökség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.