A kár értéke eléri a 22 millió eurót

Banki csaló hálózatot lepleztek le Romániában

Mintegy ötven embert, közöttük magas rangú román tisztviselőket és egy bankvezetőt, a BRD-nek, a Société Générale francia bank romániai leányvállalatának igazgatóhelyettesét is őrizetbe vették Romániában.

2012.11.01 17:10MTI

Azzal vádolják őket, hogy egy nagyszabású banki csalásokat elkövető hálózat tagjai voltak - jelentette be csütörtökön a román főügyészség.

A bűnszervezet által okozott kár értéke eléri a 22 millió eurót.
   
2010 és 2012 között a bűnszervezet tagjai hamis iratokkal 40 kölcsönt szereztek 16 romániai bankfiókban - áll az ügyészség szervezett bűnözés elleni részlegének közleményében. A vád szerint a bűnözők törvénytelen úton megkapták a gazdasági minisztérium engedélyét több beszerzési programhoz.
   
A BRD, Románia második legnagyobb bankja bejelentette, hogy az események nem befolyásolják tevékenységét, és továbbra is kész a hatóságok rendelkezésére bocsátani minden szükséges információt.
   
A gazdasági minisztérium azt közölte, hogy a nyomozás lezárásáig ideiglenesen felfüggesztette állásából több, az ügyben érintett tisztviselőjét.
   
A következő napokban várhatóan mintegy száz embert hallgatnak ki az ügyben - közölte az ügyészség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.