Változtatnia kellett útvonalán

Egy fjordban keresett menedéket a Sandy hurrikán elől egy luxus óceánjáró

Egy québeci fjordban keresett menedéket egy luxus óceánjáró a Sandy hurrikán elől, amely várakozások szerint hétfő este éri el az amerikai keleti partvidéket.

2012.10.28 19:00MTI

A 900 kabinos, 3000 utas befogadására alkalmas, 15 emeletes Emerald Princess szombaton indult Québec városból, és a part mentén Floridába tartott volna. Ahhoz azonban, hogy elkerülje a hurrikánok között is ritkaságszámba menő "szupervihart", változtatnia kellett útvonalán. Addig, amíg el nem múlik a vihar, egy védett helyet keresett, s behajózott a Szent Lőrinc-folyóból nyíló Saguenay-fjordba, ahol körülbelül 100 kilométert haladt Saguenay városig.
   
A kisváros nem szokott hozzá ilyen nagy hajók és ilyen sok utas látogatásához. A több ezer embert a lakosok juharszirupszörppel és áfonyás süteménnyel fogadták, amelyek helyi különlegességek.
   
Az Emerald Princess egyik illetékese a Radio-Canada közszolgálati rádiónak azt mondta, az utasoknak remélhetőleg nem okoz majd csalódást az útvonal-változtatás, hiszen így "egy csodálatos helyre jutottak el".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.