Közép-Amerikában

Jelentős károkat okozott, sok áldozatot szedett a Sandy hurrikán

Legalább huszonegy emberéletet követelt a karibi térségben tomboló Sandy hurrikán, amely jelentős károkat okozott Kubában is.

2012.10.26 07:39MTI

A kubai hatóságok közölték, hogy a szigetországban 11 ember, köztük egy négyéves kisfiú halála hozható kapcsolatba az ítéletidővel. Kilencen a kelet-kubai Santiago tartományban haltak meg, ketten pedig Guantánámo tartományban. Kilencen ember vesztette életét Haitin és egy Jamaicán.

A Sandy névre keresztel vihar csütörtökre virradóra csapott le Kuba délkeleti partvidékére. A helyi média szerint a heves esőzésekkel és erős széllökésekkel kísért forgószél öt órán át tombolt a szigetország felett, és jelentős károkat okozott a mezőgazdaságnak. A híradásokból ítélve Santiago de Cuba városában több száz épület rongálódott meg, egy részük hasznavehetetlenné vált. A forgószél tucatszám döntött ki villanypóznákat és csavart ki gyökerestül fákat. Kubában mintegy 300 ezer embert költöztettek el a vihar útjából.

Kubát elhagyva a hurrikán helyi idő szerint csütörtök este érte el a Bahamákat, óránkénti 160 kilométeres széllökések és heves esőzések kíséretében. A Bahamák után a hurrikán az Egyesült Államok atlanti-óceáni partvidéke felé veszi útját, ahol hatalmas viharokat fog okozni. Éreztetni fogja hatását az egész keleti partvidék mentén, Floridától egészen Maine államig, de a beljebb fekvő területeken is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.